اگر از کاربران اینترنت هستید و برای خود یک صندوق پست الکترونیکی(ایمیل) دارید، باید با مفهوم «spam» و خطرهای آن آشنا شوید.
«اسپم» یا «هرزنامه» به هرگونه سوءاستفاده از سیستم انتقال پیام گفته می شود که شامل پیام های گروهی و ناخواسته است.
اسپم در جهان مجازی اینترنتی به نامه های الکترونیکی ناخواسته ای گفته می شود که به صورت انبوه و اغلب از منابع نامشخص و ناشناخته ارسال می شود.
این گونه از ایمیل ها اغلب مضامینی تبلیغاتی، تجاری و سرگرم کننده دارد و الزاما همه آن ها شما را دچار مشکل نمی کند اما بخش زیادی از اسپم های دریافتی می تواند خطراتی از جمله ویروسی شدن رایانه، پر شدن فضای دریافت ایمیل و هک شدن سیستم را برای هر فردی که آن ها را دریافت و اجرا می کند، داشته باشد.
«اسپمر» به شخص یا سیستمی گفته می شود که با صرف هزینه ای بسیار کم صدها و یا حتی میلیون ها ایمیل را در یک زمان واحد ارسال می کند و با این عمل نه تنها پهنای باند بسیاری را اشغال می کند بلکه صندوق های پستی را نیز پر می کند.
گاهی می توان اسپم ها را از روی نام های عجیب و غریب، غیرمنطقی و مضحکشان تشخیص داد؛ همچنین سرویس دهندگان ایمیل مانند یاهو و گوگل گزینه ای به نام «spam» دارند که بر اساس تشخیص خود از نام و نحوه ارسال ایمیل، آن هایی را که درصد اسپم بودنشان زیاد است، در این بخش قرار می دهند تا امنیت بیشتری را به کاربر خود بدهند. توصیه ما این است که هیچ گاه ایمیلی را که در «spam» قرار دارد و یا ارسال کننده آن را نمی شناسید، باز نکنید.