جایزه 100 هزار دلاری دولت قرقیزستان برای دستگیری رئیس جمهوررنگی
دولت موقت قرقیزستان از پرداخت جایزه 100 هزار دلاری در ازای دریافت هر گونه اطلاعات که به دستگیری رئیس جمهور فراری این کشور منجر شود خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، دولت موقت قرقیزستان که ماه گذشته به کمک مردم رئیس جمهور غربگرای این کشور را فراری داد اعلام کرد تا 100 هزار دلار جایزه به کسی داده خواهد شد که با دادن اطلاعات مفید به دستگیری «قربان بیک باقی اف» رئیس جمهور مخلوع این کشور و برخی اطرافیان وی کمک کند.قرقیزستان همچنین از بلاروس خواست، هر چه سریعتر «باقی اف» را که متهم به کشتار 85 نفر از مردم است مسترد گرداند.
رئیس جمهور بلاروس، پس از ناآرامی های اخیر قرقیزستان، در میان اعتراض دولت موقت قرقیزستان به «باقی اف» پناهندگی داد.
======================================================================================
گفت وگوهای بشاراسدو نخست وزیر قطر درباره تهدیدهای تل آویو
رئیس جمهور سوریه و نخست وزیر قطر در دیدار با یکدیگر بر ضرورت اتخاذ موضع یکپارچه کشورهای عربی برای مقابله با رژیم صهیونیستی تاکید کردند.
به گزارش خبرگزاری ها، بشاراسد رئیس جمهور سوریه در دیدار با حمدبن جاسم بن جبر آل ثانی، نخست وزیر و وزیرخارجه قطر درباره روابط دوجانبه و شرایط منطقه بحث و تبادل نظر کرد.
طرفین در این دیدار به بررسی راه های مقابله با تهدیدات تل آویو پرداختند.
دو طرف همچنین با اشاره به سیاست های تجاوزگرانه اسرائیل در منطقه، تل آویو را تهدیدی برای ثبات و امنیت منطقه خواندند.
بشاراسد در این دیدار تاکید کرد که کشورهای عربی برای مقابله با رژیم صهیونیستی باید وحدت خود را حفظ کرده و اختلافات را کنار بگذارند.
======================================================================================
میکروفون های روشن و گاف سیاستمداران
رهبران و سیاستمداران کشورها جهان به خصوص کشورهای غربی، به رغم تلاش فراوان برای فریب افکار عمومی و گرفتن ژست های تبلیغاتی، گاهی مرتکب گاف هایی می شوند که بیانگر ماهیت درونی آنهاست. ظاهرا به کار بردن الفاظ زشت و رکیک یکی از رویه هایی است که منتشر شدن آنها باعث رسوایی این سیاسیون شده است.
به عنوان مثال اظهار نظر چند روز پیش، «گوردون براون» نخست وزیر انگلیس که به صورت ناخواسته پخش شد، وی را مجبور به عذرخواهی رسمی کرد. وی با «خشک مغز» خواندن یکی از طرفداران حزب کارگر برای چندمین بار است که خبرساز می شود. البته رهبران انگلیس در اینگونه گاف ها ید طولایی دارند. در سال 1993 میلادی، در بحبوحه جدال شدید «درون حزب محافظه کار» این کشور بر سر روابط لندن با اتحادیه اروپا، «جان میجر» نخست وزیر وقت که از قضا به «سیاستمداری ملایم» معروف بود، بدون اینکه متوجه روشن بودن میکروفون خود باشد با «حرامزاده» خواندن سه وزیر کابینه، معنی ملایم بودن سیاستمدار را تفسیر کرد!
«پرنس چارلز» ولیعهد انگلیس نیز در مصاحبه ای که سال 2005 صورت گرفت، در مورد خبرنگار امور سلطنتی پایگاه خبری «بی بی سی» گفت: «این آدم لعنتی اصلا قابل تحمل نیست.» البته جانشین تاج و تخت پادشاه انگلیس هرگز تصور نمی کرد میکروفون روشن بوده و فیلم وی نیز ضبط شده باشد.
«جرج بوش»، رئیس جمهور آمریکا نیز نمونه های فراوانی از این دسته گل ها به آب داده است اما شنیدن گاف وی هنگام استقبال از «تونی بلر» نخست وزیر وقت انگلیس، لطف دیگری دارد. بوش بدون اینکه متوجه پخش صدای خود در اجلاس سران گروه 8 و هنگام استقبال تونی بلر باشد گفت: «هی بلر! اوضاع چطوره؟!» در ادامه وقتی بلر متوجه موضوع می شود، خیلی سریع میکروفون را قطع می کند.
بوش در کارزار انتخاباتی سال 2000 نیز بدون توجه به ضبط شدن صدایش خطاب به خبرنگار «نیویورک تایمز» فریاد زد: «او یک عوضی تمام عیار است». «دیک چنی» معاون وی نیز در پاسخ گفت: «آره از اون عوضی های درجه یک!» بوش بعدها مدعی شد، سیاستمداری صریح اللهجه است و هرچه به نظرش برسد می گوید و برایش هم اصلا مهم نیست که صدایش ضبط شده است!
«ژاک شیراک» رئیس جمهور فرانسه نیز در سال 2005 هنگام گفت وگو با رهبران روسیه بدون اینکه متوجه روشن بودن میکروفون باشد گفت: «تنها کاری که این انگلیسی ها برای کشاورزان انجام داده اند، آوردن جنون گاوی است. بعد از فنلاند همین انگلیسی ها هستند که بدترین غذاها را دارند. آخر چه کسی می تواند به کشوری که آشپزهای چنین بدی دارد اعتماد کند؟!»
======================================================================================
هنیه پیشنهاد اعراب برای آغاز مذاکرات سازش را شرم آور خواند
سرویس خارجی-
نخست وزیر دولت حماس گفت: حمایت اعراب از مذاکرات غیرمستقیم با رژیم صهیونیستی مایه تاسف است.
اسماعیل هنیه طی اظهاراتی تصمیم اخیر کمیته پیگیری طرح صلح عربی مبنی بر مذاکرات غیرمستقیم تشکیلات خودگردان با دولت صهیونیستی را مایه تاسف و شرم آور خواند.
وی حمایت کشورهای عربی از تحقق آتشی ملی میان گروه های فلسطینی به جای بازگشت تشکیلات خودگردان بر سر میز مذاکرات سازش با رژیم صهیونیستی را خواستار شد و گفت: این اقدام به آرمان ملت فلسطین ضربه می زند و باعث افزایش درد و رنج مردم ساکن غزه خواهد شد. هنیه تصریح کرد: این مذاکرات هیچ فرقی با مذاکرات گذشته نخواهد داشت و هیچ تحول جدیدی صورت نخواهد گرفت و حضور تشکیلات خودگردان در این مذاکرات نفعی برای طرف فلسطینی نخواهد داشت.
«محمد الهندی» عضو جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز در این باره گفت: تصمیم کمیته پیگیری صلح عربی در مورد مذاکرات با رژیم صهیونیستی نادیده گرفتن تجاوزات به فلسطین و ملت آن است.
وی تاکید کرد: آنچه در جریان است به مسئله فلسطین و منافع اعراب کمکی نمی کند بلکه به نفع آمریکا و رژیم صهیونیستی است.
الهندی افزود: اعراب از تغییراتی که مقاومت و پایداری ملت فلسطین ایجاد کرد به خوبی استفاده نکردند و حتی بالعکس امتیاز هم دادند. وی تصریح کرد: اصولاً اعراب به غیر از امتیاز دادن کاری ندارند و این مذاکرات هم نشان دهنده ضعف آنان است.
عضو جنبش جهاد اسلامی همچنین نسبت به اهداف پنهان در پس از سر گیری مذاکرات به ویژه با وجود تهدیدهای رژیم صهیونیستی علیه سوریه و لبنان هشدار داد.
گفتنی است رادیو رژیم صهیونیستی روز گذشته در خبری اعلام کرد که به احتمال فراوان مذاکره غیر مستقیم تشکیلات خودگردان فلسطین با تل آویو فردا آغاز خواهد شد.
در همین ارتباط قرار است جرج میچل فرستاده ویژه باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا به خاورمیانه وارد منطقه شود و با طرف های فلسطینی و صهیونیستی دیدار و گفت وگو کند.
این رادیو افزود: بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در مرحله نخست خواستار بررسی ترتیبات امنیتی در کرانه باختری و بررسی موضوع منابع آبی خواهد شد.
همچنین موضوع شهر قدس، بحث یهودی سازی آن، اشغال آن و موضوع شهرک سازی و بازگشت آوارگان فلسطینی از جمله مهم ترین موضوعات برای فلسطین است.
در همین رابطه عمرو موسی دبیر کل اتحادیه عرب تاکید کرد: در صورت شکست مذاکرات اعراب و اسرائیل، این موضوع به شورای امنیت ارجاع داده خواهد شد.
وی افزود: با توجه به مهلت 120 روزه که برای حل بحران تعیین شده است، اعراب در صورت شکست مذاکرات این موضوع و تمامی ابعاد آن را به شورای امنیت خواهند برد.
از سوی دیگر، در دیدار امیر امارات با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان بر حمایت امارات از تلاش ها برای تحقق آشتی ملی در فلسطین تاکید شد. خلیفه بن زاید آل نهیان امیر امارات همچنین بار دیگر بر حمایت کشورش از تلاش هایی که برای برقراری صلح عادلانه و پایدار در منطقه و دستیابی مردم فلسطین به حقوق مشروع خود که در سایه تشکیل کشور مستقل فلسطین بر مرکزیت قدس شریف تحقق خواهد یافت تاکید کرد.
سایر رویدادها
¤ نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی تظاهرات فلسطینی های معترض به ساخت دیوار حائل در کرانه باختری را سرکوب کردند.
¤ روزنامه صهیونیستی هاآرتص از تصمیم رژیم صهیونیستی مبنی بر نشان دادن چراغ سبز به سربازان صهیونیست برای کشتن فعالان فلسطینی پرده برداشت.
¤ سه هزار یهودی سرشناس در اروپا طی نشستی مطبوعاتی در پارلمان اروپا مخالفت خود را با سیاست های رژیم صهیونیستی اعلام کردند.
¤ یک کارشناس آمریکایی درباره توسعه فزاینده نژادپرستی رژیم صهیونیستی هشدار داد.
======================================================================================
انتقاد اعضای سازمان ملل از پنهان کاری های شورای امنیت
شماری از اعضای سازمان ملل، شورای امنیت این سازمان را به قلدری، پنهان کاری و غیر دموکرات بودن متهم کردند.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، آژانس خبری «اینترپرس سرویس» درگزارشی خاطر نشان کرد، مواضع برخی اعضای سازمان ملل در برابر بافت سیاسی ناعادلانه شورای امنیت، برگ جدیدی بر انتقادهای مکرر از این نهاد می افزاید.
«فانو گوبالا مینن» نماینده دایمی مالزی درسازمان ملل گفت: «براساس اساسنامه موقت شورای امنیت نشست های آن باید عمومی باشد اما متاسفانه این ایده مبتنی بر عملکرد شفاف با گذشت سال ها از هم پاشیده و از میان رفته است.»
اعضای دایمی شورای امنیت ( آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین) در 16سال گذشته همه تلاش خود را برای حفظ امتیازهای خود به کار برده اند و به همین منظور نشست های حساس سیاسی خود را حتی در خارج از مقر سازمان ملل در شرایط بسیارمحرمانه ای برگزارکردند.
«جیم مالای» نماینده دایمی نیوزیلند نیز دراین باره گفت، شورای امنیت غیر شفاف و منزوی، با مرور زمان، اعتبار خود و تایید اعضا را از دست می دهد و رفته رفته نقش این نهاد درحفاظت ازصلح و امنیت جهانی کم رنگ می شود و شاید این نقش برای همیشه از آن گرفته شود.
وی گفت شورای امنیت به خاطر این نگاه جهان به آن که نهادی بی اهمیت وغیر قانونی است دست به ماجراجویی می زند.
«هاردیپ سینگ بوری» نماینده دایمی هند در سازمان ملل انتقاد خود ازشورای امنیت را اینگونه بیان داشت که «شماری از اعضای دایمی شورا، همواره این بهانه را می آورند که روند کار شورای امنیت نباید از سوی کشورهای غیر عضو مورد بررسی قرار گیرد. ماجد عبدالعزیز نماینده دایمی مصر در سازمان ملل، سخنگوی 118 عضو جنبش عدم تعهد، شورای امنیت را به دراختیار گرفتن صلاحیت های مجمع عمومی متهم کرد.»
======================================================================================
دولت نپال برای مهار بحران ، حکومت نظامی اعلام کرد
دولت نپال برای جلوگیری از گسترش اعتراضات ضددولتی حکومت نظامی در آن کشور اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری ها، اعتراضات ضددولتی در نپال که از روز جهانی کارگر و با تظاهرات چند ده هزار نفری مخالفان آغاز شد، برای سومین روز متوالی ادامه داشت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، مائوئیست های نپال، برای وادار کردن دولت به پذیرش خواسته های آنها، تظاهرات و اعتصاب عمومی در این کشور اعلام کردند.
برپایه این گزارش، تمامی مغازه ها، مدارس و ادارات در «کاتماندو» پایتخت نپال و دیگر شهرهای این کشور تعطیل شده است و گروهی از حامیان جناح مخالف با در دست داشتن چوب و سر دادن شعارهای ضددولتی، مانع از حرکت خودروها در خیابان ها شده اند.
تظاهرکنندگان طرفدار مائوئیست ها، با در دست داشتن مشعل های روشن، یکشنبه شب را تا پاسی از شب به تظاهرات ضددولتی در پایتخت این کشور پرداختند و خواستار استعفای نخست وزیر از سمت خود شدند.
با وجود این، «مادها و کومار» نخست وزیر نپال در یک سخنرانی تلویزیونی با امتناع از کناره گیری از قدرت، خواستار ادامه مذاکرات با مخالفان خود شد و گفت: اتفاق نظر تمامی احزاب، تنها راه، برای پیشبرد امور خواهد بود.
مائوئیست های نپال در سال 2006 با وساطت سازمان ملل متحد به جنگ خونین 10 ساله خود علیه حکومت پادشاهی پایان دادند و با شرکت در یک انتخابات پارلمانی، اکثریت مجلس را به دست آوردند.
اما در ادامه کار و با به وجود آمدن چالش هایی در مورد رئیس ستاد ارتش نپال، نخست وزیر، قدرت را در کشور قبضه کرد و آنها را از قدرت کنار زد.
======================================================================================
رهبر کره شمالی با قطار اختصاصی به چین رفت رهبر کره شمالی با قطار اختصاصی و تحت تدابیر شدید امنیتی وارد چین شد. به گزارش خبرگزاری ها، قطار حامل رهبر کره شمالی «کیم چونگ ایل» روز گذشته به همراه 15 اتومبیل لوکس لیموزین و تحت تدابیر شدید امنیتی وارد شهر «داندونگ» چین شد و بعد از آن هیئت بلندپایه کره شمالی به سمت شهر «دالیان» حرکت کرد. به نوشته رسانه های چینی، هنگام ورود رهبر کره شمالی به چین پلیس و نیروهای امنیتی چین، با اتخاذ تدابیر ویژه امنیتی رفت وآمد و دسترسی به شهر «داندونگ» را ممنوع اعلام کرده بودند. پیش بینی شده مسئله هسته ای و گفت وگو های شش جانبه برای حل موضوع اتمی کره شمالی، غرق شدن کشتی کره جنوبی و احتمال کمک های اقتصادی پکن به پیونگ یانگ از جمله محورهای مهم گفت وگوهای رهبران دو کشور باشد.برخی گزارش ها نیز حاکی است، رهبر 68 ساله کره شمالی که پنجمین سفر خود به چین را آغاز کرده، هتل دالیان را به مقصد پکن ترک کرده است.گفتنی است پیونگ یانگ بر سر آزمایش های موشکی و برنامه های اتمی خود تحت فشارهای همه جانبه آمریکا ،ژاپن، کره جنوبی و برخی کشورهای غربی هم پیمان آمریکاست، و ورود کشور قدرتمند چین به این عرصه، می تواند به حل شدن برخی مشکلات این کشور آسیایی منجر شود. رهبر کره شمالی در سال های 2000، 2001، 2004 و 2006 نیز به چین سفر کرده بود.
|
|
|
|
======================================================================================
اعتراف تحلیلگر اسرائیلی به نفوذ حزب الله در میان ملت های خاورمیانه
سرویس خارجی-
یک پژوهشگر صهیونیست با اشاره به نفوذ روزافزون مقاومت در منطقه اذعان کرد، مقاومت بسیاری از ملت های خاورمیانه را تحت تاثیر قرار داده است.
«میخائیل میشتاین» در کتابی به نام «مقاومت و تاثیر آن بر آینده امنیت اسرائیل» نوشت، مقاومت بیشتر از آنکه از نظر نظامی یا سیاسی بر مردم منطقه تاثیر گذاشته باشد بر قلب و ذهن مردم منطقه اثر داشته است.
این پژوهشگر اسرائیلی افزود، مقاومت بسیاری از ملت های خاورمیانه را تحت تاثیر قرار داده و این تاثیر نتیجه دستاوردهایی است که در جبهه های مختلف به دست آورده است.
وی تصریح کرد، تاثیر روانی مقاومت نه تنها بر مردم منطقه بلکه بر اندیشه سران سیاسی و امنیتی اسرائیل بسیار فراوان بوده ولی این حقیقتی است که جامعه اسرائیل آن را به راحتی درک نکرده است.این محقق صهیونیست خاطر نشان کرد، ماموریت تصمیم گیرندگان رده بالای اسرائیل بسیار پیچیده تر از مقامات غربی در مورد مقاومت است چرا که اسرائیل باید مدام آمادگی خود را برای مقابله با مقاومت و کشورهایی که حامی مقاومت هستند حفظ کند.
======================================================================================
نمایندگان مخالف مبارک خطاب به دادستان مصر نتانیاهو را دستگیر و محاکمه کنید
سرویس خارجی-
عده ای از نمایندگان پارلمان مصر و حزب کفایه به همراه دیگر فعالان مصری خواستار بازداشت نخست وزیر رژیم صهیونیستی هنگام ورود وی به مصر شدند.
حزب مصری کفایه و عده ای از نمایندگان پارلمان مصر به همراه تعدادی از سیاستمداران این کشوربا ارسال نامه ای برای دادستان کل مصر از وی خواستند بنیامین نتانیاهو را به محض ورود به مصر بازداشت و به عنوان جنایتکار جنگی در دادگاه مصر محاکمه کند.
گفتنی است نتانیاهو روز گذشته برای دیدار با حسنی مبارک وارد مصر شد تا روند از سرگیری مذاکرات سازش با تشکیلات خودگردان را بررسی کند. مصر از جمله کشورهایی است که سابقه ای طولانی در برگزاری مذاکرات سازش بین طرف فلسطینی و اسرائیلی دارد و احزاب و گروه های فلسطینی معتقدند که دولت مصر در جنایات رژیم صهیونیستی نسبت به فلسطینی ها مشارکت جدی دارد.
رهبران جنبش کفایه، شماری ازنمایندگان اخوان المسلمین و جنبش های مخالف در پارلمان مصر و عده ای دیگر از شخصیت های عمومی و فعالان سیاسی این نامه را امضا کرده اند.
«عبدالحلیم قندیل» سخنگوی رسمی جنبش کفایه در این باره گفت، درخواست نمایندگان و فعالان سیاسی مصر برای محاکمه بنیامین نتانیاهو به عنوان جنایتکار جنگی با استناد به گزارش ریچارد گلدستون رئیس کمیته حقیقت یاب سازمان ملل متحد درباره حمله اسرائیل به نوار غزه صورت می گیرد.
وی افزود: این درخواست به منزله پیامی سیاسی است و هدف از آن تاکید بر این نکته است که استقبال از نتانیاهو در شرم الشیخ برخلاف اراده و خواست مردم مصر است و از نظر مردم غیرقابل قبول است.
سخنگوی جنبش اخوان المسلمین مصر نیز اظهار داشت نتانیاهو جنایتکاری است که با به شهادت رساندن و زخمی کردن هزاران فلسطینی نام خود را به عنوان قاتل و جنایتکار جنگی در تاریخ ثبت کرده و باید محاکمه شود.
======================================================================================
نماینده مجلس مصر: از اینکه گفته ام به مردم شلیک کنید پشیمانم
با افزایش اعتراضات مردمی به شیوه سرکوب دولت حسنی مبارک، حزب ملی حاکم مصر در یک اقدام سیاسی با صدور بیانیه ای به خاطر اظهارات یک نماینده وابسته به این حزب، ازمردم عذرخواهی کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی «القدس العربی»، «حزب ملی دموکرات حاکم مصر» که روز یکشنبه جلسه ای را به همین منظور برگزار کرد، با محکوم کردن اظهارات نماینده وابسته به خود، رسما و از زبان دکتر سرور رئیس پارلمان مصر، از مردم عذرخواهی کرد.
بر پایه این گزارش «نشات القصاص» نماینده پارلمان مصر سخنان قبلی خود مبنی بر به گلوله بستن مخالفان حکومت را پس گرفت و در بیانیه ای ضمن پشیمانی از گفته خود از مردم مصر به دلیل سخنان قبلی خود، عذرخواهی کرد.
القصاص در نامه ای که آن را دکتر فتحی سرور رئیس پارلمان مصر قرائت کرد، این اشتباه خود را برخلاف منظور اصلی خود و نوعی اشتباه لفظی اعلام و عذرخواهی کرد.
القصاص که عضوی از حزب ملی حاکم در مصر است، در روز 18 آوریل به همراه دو نفر دیگر از نمایندگان پارلمان مصر از وزارت کشور خواسته بود تا نیروهای امنیتی به تظاهرکنندگانی که شعار ضددولتی سر می دهند، تیراندازی کنند.
به گزارش القدس العربی، اعضای حزب ملی حاکم نیز با این نماینده پارلمان مصر همراه شده و به دلیل چنین درخواستی از مردم مصر رسما عذرخواهی کردند.
اظهارات این نماینده حزب حاکم و شیوه سرکوبگرانه دولت حسنی مبارک، باعث انفعال و در لاک دفاعی قرار گرفتن آن در هفته های اخیر شده بود.
این در حالی است که تظاهرات روزانه کارگران، کارمندان و اقشار مختلف مصری در اعتراض به نبود آزادی های سیاسی و کمی دستمزد، همچنان ادامه دارد.
======================================================================================
براز تمایل واشنگتن برای حضور طالبان در دولت کرزای
وزیر خارجه آمریکا درمورد بازگشت برخی از رهبران طالبان به دولت افغانستان ابراز تمایل کرد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، «هیلاری کلینتون» در یک تاکتیک جدید، برخی از رهبران طالبان را تشویق کرد که با دولت «حامد کرزای»آشتی کنند وبه دولت بپیوندند.
این تاکتیک برخلاف سیاست اعلام و اجرا شده «باراک اوباما» طی ماه های اخیر است.
کلینتون گفت: من فکر می کنم برخی از سران طالبان به سمت دیگری (دولت) متمایل شده اند. به اعتقاد کارشناسان، بازگشت دولت واشنگتن به حل و فصل سیاسی به جای عملیات نظامی، به خاطر مشکلات عدیده ای است که نیروهای اشغالگر درعملیات ولایت جنوبی هلمند با آن مواجه شده اند. پس از این عملیات،قرار بود که به ولایت قندهار هم حمله شود، ولی عملیات متوقف شد.